Algemene tips


Tip 1: huisdieren
Nagels van huisdieren beschadigen meubels. Krassen zien er niet mooi uit en halen in bijvoorbeeld stof zijn zonde! Zelfs de beste stoffen en de meest robuuste leersoorten zijn niet bestand tegen een 'behandeling' van onze beste vrienden. 


Tip 2: temperatuur
Te veel warmte is schadelijk voor alle stofferingen. Schuimvullingen lopen door teveel warmte in kwaliteit terug. Plaats meubels daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Kun je er niet omheen om een bank voor de radiator te plaatsen? Let er dan op dat er voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel zit, zodat de lucht goed kan circuleren.


Tip 3: licht
Licht verandert materialen! Het gaat om licht met een hoge UV-straling, zoals zonlicht. Het zorgt ervoor dat stof, leder en houtsoorten verbleken. Probeer daarom om meubels niet aan de directe inwerking van licht bloot te stellen. Op deze manier wordt vroegtijdig verbleken voorkomen. 


Tip 4: luchtvochtigheid
Een te hoge luchtvochtigheid is niet goed voor zitmeubelen. Bij een te lage waarde droogt bijvoorbeeld leder uit. Hout kan vervormen, schuim kan veranderen. Kortom, het is belangrijk om te zorgen voor een gezond leefklimaat voor mens, dier en meubel. Voor woonkamers wordt een luchtvochtigheid van 45-55% geadviseerd, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-21 graden Celcius.

 

Vragen?


Heb jij vragen over deze pagina? Stel ze!

> direct contact opnemen

© 2023 - 2024 Harvink | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel